top of page

 Saskia Wibaut - van der Ven

via palazzino-symbool1

In mijn grote Brabantse familie werden kunst, cultuur en liefde voor mooie dingen ons met de paplepel ingegoten. Om de Franse taal te leren verhuisde ik naar Parijs, waar ik op slag viel voor de grandeur en dynamiek van de stad. Zoveel verschillende arrondissementen met enorme diversiteit aan bewoners, cultuur, stijl en uitstraling. Hotspots op het gebied van musea, tentoonstellingen, cafés, restaurants en clubs. En dan natuurlijk al die imposante warenhuizen, boutiques en hippe interieurwinkels. Wat ook veel indruk op mij maakte was de elegantie van Parisiennes; hun flair en sterk ontwikkelde gevoel voor mode. Kortom de ontdekking van een nieuwe wereld. 

Mijn speciale belangstelling voor stijl en vorm werd verder aangewakkerd in Turijn – oude Italiaanse Koningsstad – waar ik ook een aantal jaar woonde. Kunst & cultuur, design, mode en dat geweldige gevoel voor drama. Een leef- en eetcultuur die voor mij 'life-changing' is geweest. Italianen gaan van nature voor smaak, vakmanschap en traditie. Maar waar ze vooral voor gaan is stijlbewustheid. Of het nu de traditionele zondagmiddagwandeling is – alle generaties tip top gekleed – of de snelle espresso op weg naar kantoor bij de bar om de hoek. Nooit zittend en de jas altijd losjes over de schouder. Hier bestaat zelfs een uitdrukking voor; 'fare la bella figura'. Deze buitenland ervaringen zijn van sterke invloed geweest op mijn smaakontwikkeling en hebben mij geleerd met andere ogen te kijken naar mensen in hun omgeving, naar kunst en architectuur, mode en natuur. 

 

Door op een intuitieve manier bezig te zijn met kleur, vorm en verhoudingen komt er bij mij een proces op gang. Dit wordt gevoed door de stijl & persoonlijkheid van de bewoner, de functie van de ruimte, de omgeving en tijdgeest. Sfeer aanbrengen is in essentie wat ik doe. Naast mijn carrière als communicatie- en salesprofessional heb ik mijn passie voor interieurs geruime tijd voornamelijk toegepast op mijn eigen huis en op dat van vrienden en bekenden. Jarenlang koesterde ik de wens om van interieuradvies mijn beroep te maken. Met Via Palazzino About Interiors heb ik de sprong gemaakt! 

Benieuwd naar wat ik voor je kan doen? Maak vrijblijvend een afspraak. 

bottom of page